Reseptit

01

Raikas mansikka­smoothie

Tämä herkullinen mansikkasmoothie kätkee sisäänsä ravitsevan ja yllättävän kasviksen: kukkakaalin. Kukkakaali tuo smoothieen kermaista pehmeyttä banaanin lisäksi, ja mansikat tuovat marjaista makeutta. Kaurajuoma antaa smoothieen ihanan lempeän maun.

Resepti Sulje

Ainekset (2 hlö)

  • 2 dl Kaslink Aito Kaurajuomaa
  • 100 g pakastettua kukkakaalia (voit käyttää joko raakaa kukkakaalia tai höyryttää kukkakaalia ennen pakastamista)
  • 1 pakastettu banaani
  • 1 rkl vaahterasiirappia (tai muuta makeuttajaa maun mukaan)
  • 200 g (n.3-4 dl) mansikoita
  • Tarjoiluun ja koristeluun: mansikoita ja mintun lehtiä

Ohjeet

Pese kukkakaalin kukinnot ja pakasta. Voit myös halutessasi höyryttää kukkakaalia pehmeäksi, ja vasta sitten pakastaa sen. Pakasta myös kuorittu ja muutamaan osaan pilkottu banaani. Anna kukkakaalin ja banaanin olla pakastimessa yön yli tai vähintään 2 tuntia. Sekoita kaikki smoothien ainekset blenderissä ja nauti.

Raikas mansikka­smoothie
02

Herkulliset kaura-banaaniletut

Saat lettutaikinasta todella maukasta kun korvaat tavallisen maidon lempeällä Aito Kaurajuomalla.

Resepti Sulje

Ainekset (8 keskikokoista lettua)

  • 2 dl Kaslink Aito Kaurajuomaa
  • 2 dl spelttijauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 mustapilkullinen pehmeä banaani (n. 100 g banaani / n. 1 dl muussattuna)
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • ½ tl kanelia
  • ¼ tl suolaa
  • n. 2 tl Kookosöljyä paistamiseen
  • Tarjoiluun: mansikoita ja halutessasi vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta.

Ohjeet

Muussaa banaani haarukalla. Sekoita kulhossa muussattu banaani, kaurahiutaleet, spelttijauhot, Aito Kaurajuoma sekä mausteet. Anna turvota muutama minuutti. Paista letut: ota noin 0,5 dl taikinaa per lettu ja paista kookosöljyssä kuumalla pannulla noin kaksi minuuttia per puoli tai kunnes reunat hieman käpristyvät. Taikinasta tulee noin 8 lettua. Tarjoile letut vaniljajäätelön tai -kastikkeen sekä mansikoiden kanssa.

Herkulliset kaura-banaaniletut
03

Mustikka­piirakka­jäätelö

Tämän unelmajäätelöannoksen makumaailma muistuttaa mustikkapiirakkaa. Herkullinen annos valmistuu helposti ja nopeasti maukkaasta Kaslink Aito mustikkakaurajuomasta sekä pakastetuista banaaneista. Tarjoile kauramurun ja mustikoiden kanssa.

Resepti Sulje

Ainekset (2 hlö)

  • 3 Pakastettua banaania
  • 1,5 dl Mustikkajuomaa
  • Ripaus kardemummaa
  • Lisäksi kauramurua
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 rkl Auringonkukan siemeniä
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 1 tl kookosöljyä
  • ¼ tl jauhettua kardemummaa
  • Ripaus suolaa
  • Tarjoiluun: mustikoita

Ohjeet

Sekoita jäätelön ainekset blenderillä sileäksi ja pakasta n.30 minuuttia.

Paahda kauramurun aineksia kookosöljyssä kuumalla pannulla muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä. Tarjoile jäätelö kauramurun ja mustikoiden kera.

Mustikka­piirakka­jäätelö
04

Kuningatar­puuro

Vatsaa hellivä kuningatarpuuro valmistuu helposti – tarvitset vain kaurahiutaleita, vettä, ripauksen suolaa, vadelmia sekä herkullisen marjaista Aito mustikka Kaurajuomaa.

Resepti Sulje

Ainekset (2 hlö)

  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl Aito Kaurajuoma mustikkaa
  • 2 dl vettä
  • Pari ripausta suolaa
  • 1 dl vadelmia (voit myös käyttää 0,5 dl vadelmahilloa)
  • Tarjoiluun: Aito Kaurajuoma mustikkaa ja vadelmia.

Ohjeet

Lisää kattilaan kaurahiutaleet, Aito Kaurajuoma mustikka, vesi sekä ripaus suolaa. Keitä puuroa n.5-10 minuuttia keskilämmöllä välillä sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon vadelmat hyvin sekoittaen ja marjoja murskaten. Tarjoile puuro mustikkaisen kaurajuoman ja vadelmien kanssa.

Kuningatar­puuro
05

Kermainen tomaatti­pasta

Tämän kastikkeen salaisuus on Aito Kauraruoka, kotimaisesta kaurasta valmistettu pehmeä kauratuote, joka yhdessä uunissa paahdettujen tomaattien ja valkopapujen kanssa tekee kastikkeesta herkullisen kermaisen.

Resepti Sulje

Ainekset (4 hlö)

  • 500 g kotimaisia tomaatteja (n.6 keskikokoista tomaattia)
  • 3 dl (1 tölkki) valkopapuja tai cannelinipapuja
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl sipulijauhetta
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • 2,5 dl Kauraruokaa
  • Lisäksi: pastaa neljälle ja tuoreita tomaatteja sekä basilikan lehtiä

Ohjeet

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Viipaloi tomaatit ohuiksi siivuiksi. Valuta valkopavut ja huuhtele siivilässä. Asettele tomaatit ja valkopavut uunipellille kahden päällekkäisen leivinpaperin päälle tai käytä suurta uunivuokaa. Sekoita oliiviöljy ja mausteet ja levitä öljy-mausteseos tasaisesti tomaattisiivujen ja papujen päälle. Paahda uunissa 30 minuuttia.

Kermainen tomaatti­pasta