Reseptit

01

Makaronilaatikko

Tässä vuoassa yhdistyy kaksi herkullista arkiruokaa: ruskea kastike ja makaronilaatikko! Kaslink AITO Kauraruoka paahdettu sipuli antaa ruoalle miedon pehmeän, sipulisen maun.

Resepti Sulje

Ainekset (6 hlö)

  • 6 dl makaronia
  • 1 paketti valmiiksi keitettyjä punaisia linssejä (n.290 g, valutettu paino n.180 g)
  • 3 rkl voita tai margariinia
  • 3 rkl spelttijauhoja (tai vehnäjauhoja / gluteenitonta maissijauhoa)
  • 2,5 dl kiehuvaa vettä
  • ½ kasvisliemikuutio
  • 2,5 dl Kaslink AITO Kauraruoka Sipulia
  • suolaa ja pippuria maun mukaan
  • Päälle
  • (vege)juustoraastetta
  • Tarjoiluun
  • Pilko paprikoista, kaalista ja porkkanasta värikäs salaatti.

Ohjeet

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Keitä makaronit kypsiksi ohjeen mukaan. Murustele puolikas kasvisliemikuutio kiehuvan veden joukkoon ja sekoita hyvin. Kuumenna pannulla voi tai margariini ja lisää jauhot. Ruskista jauhoja koko ajan sekoitellen parin minuutin ajan. Lisää kasvisliemi vähitellen, jauhoseokseen imeyttäen ja sekoittaen. Seoksen ei tarvitse olla tasainen eikä liemen tarvitse imeytyä kokonaan. Lisää lopuksi linssit ja Kauraruoka Sipuli ja anna kastikkeen porista muutaman minuutin ajan.

Laita uunivuokaan makaronit ja sekoita joukkoon ruskeakastike. Maista ja lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Laita vuoka uuniin 20 minuutiksi. Ripottele päälle juustoraaste ja anna vielä paistua uunissa n.10 minuuttia tai kunnes juustoraaste on sulanut ja saanut väriä. Tarjoile makaronilaatikko värikkään ja raikkaan salaatin kera.

Makaronilaatikko
02

Kalakeitto

Tuunaa kalakeitto täyteläisen mausteiseksi Kaslink AITO Kauraruoka Pippurilla!

Resepti Sulje

Ainekset (4-6 hlö)

  • 400 g perunoita (4-5 perunaa)
  • 100 g porkkanaa (1-2 porkkanaa)
  • 1 litra vettä
  • 2 rkl kalafondia tai 2 kalaliemikuutiota
  • laakerinlehti
  • 400 g lohta (nahaton, ruodoton)
  • 1-2 dl Kaslink AITO Kauraruoka Pippuria
  • Keiton päälle
  • tuoretta tilliä ja n.100 g loimulohta
  • Tarjoiluun
  • ruisleipää

Ohjeet

Kuutio perunat ja viipaloi porkkanat ohuiksi kolikoiksi. Kiehauta kattilassa vesi, laakerinlehti sekä kalafondi tai kalaliemikuutiot. Keitä perunat ja porkkanat kypsiksi liemessä, n. 10-15 minuuttia.

Kuutioi lohi ja lisää palat kattilaan. Lisää joukkoon myös 1 dl Kauraruokaa ja anna kiehahtaa. Ota levy pois päältä ja anna keiton hautua kannen alla muutaman minuutin ajan. Tarkista keiton maku ja lisää Kauraruokaa, jos haluat keittoon enemmän pippurin makua. Lisää myös ripaus suolaa sekä tilliä maun mukaan.

Annostele keitto lautasille ja koristele tuoreella tillillä sekä loimulohen paloilla. Tarjoa keitto esimerkiksi ruisleivän kanssa.

Kalakeitto
03

Pehmeä munakas

Tämä välipala tai kiireettömän aamun aamiainen valmistuu kätevästi vain kahdesta raaka-aineesta!

Resepti Sulje

Ainekset (2 hlö, 1 iso munakas tai 2 pientä)

  • 4 kananmunaa
  • 1 dl Kaslink AITO Kauraruoka pippuria
  • öljyä tai voita paistamiseen
  • suolaa maun mukaan

Ohjeet

Sekoita kananmuna ja Kauraruoka hyvin vispilällä. Laita pannulle öljyä tai voita ja anna lämmetä. Kaada munakasaines pannulle ja anna paistua muutaman minuutin ajan. Taita munakas ja anna hyytyä vielä hetken aikaa. Tarjoile munakas avokadoleivän kanssa tai syö sellaisenaan.

Pehmeä munakas
04

Kermainen perunamuussi ja papupihvit

Arkiruoan kruunaa Kaslink AITO maustettu Kauraruoka! Perunamuussi ja papupihvit saavat lämpimän pippurisen makuvivahteen Kauraruoka pippurilla.

Resepti Sulje

Ainekset (4 hlö)

  • Perunamuussi
  • 1 kg perunoita
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • 1 dl Kaslink AITO Kauraruoka pippuri
  • ripaus suolaa
  • Papupihvit (10 pientä pihviä)
  • 170 g valutettuja ja huuhdeltuja mustapapuja
  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • tilkka öljyä paistamiseen
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 0,5 dl spelttijauhoja
  • 0,5 dl Kaslink AITO Kauraruoka pippuri
  • ½ rkl soijaa
  • ¼ tl suolaa
  • öljyä paistamiseen
  • Tarjoiluun
  • Vihersalaattia ja raitajuurta, ja kastikkeena sitruunamehua, oliiviöljyä ja ripaus suolaa.

Ohjeet

Valmista ensin perunamuussi: kuori ja keitä perunat kypsiksi ja survo ne perunasurvimella. Lisää joukkoon voi tai margariini ja Kauraruoka ja sekoita pehmeäksi.

Valuta ja huuhtele mustapavut ja survo ne perunasurvimella (tai haarukalla). Ei haittaa, jos sekaan jää sattumia. Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi ja paista ne öljyssä pannulla pehmeäksi. Lisää survottujen mustapapujen joukkoon sipulit, jauhot ja mausteet ja sekoita ainekset hyvin keskenään.

Muotoile taikinasta 10 ohutta pientä pihviä ja paista 3-5 kerrallaan pannulla öljyssä noin 2-3 minuuttia per puoli.

Tarjoile perunamuussi ja papupihvit salaatin kera. Vinkki: voit lorauttaa Kauraruokaa perunamuussin joukkoon vielä ennen tarjoilua.

Kermainen perunamuussi ja papupihvit
05

Juhlava marjarahka

Arjestakin voi tehdä juhlaa! Se onnistuu helposti, kun lisäät Kaslink AITO Kauravälipalan joukkoon kookoskermaa ja marjoja. Näin syntyy mutkaton marjarahka, ilman rahkaa ja kermaa.

Resepti Sulje

Ainekset (2 hlö)

  • 3 dl Kaslink AITO Kauravälipala, maustamaton
  • n.2 dl kookoskermaa (yhdestä kookosmaitotölkistä jähmettynyt osa)
  • 1 rkl vaahterasiirappia tai muuta makeutusta maun mukaan
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • 2 dl marjoja, esim.vadelmia ja mustikoita

Ohjeet

Laita kookosmaitotölkki jääkaappiin yöksi. Lusikoi tölkistä jähmettynyt kermainen osa ja vatkaa se yhdessä Kaslink AITO Kauravälipalan kanssa sileäksi. Lisää makeutus ja vaniljajauhe ja sekoita. Murskaa n.1,5 dl marjoja ja sekoita ne “rahkan” joukkoon. Laita rahka tarjoiluastiaan ja koristele lopuilla marjoilla.

Juhlava marjarahka
06

Hernekeitto

Täyteläinen, mutta raikas hernekeitto valmistuu kätevästi pakasteherneistä ja pinaatista. Keiton kermaisuuden varmistaa Kaslink Aito Kauraruoka paahdettu sipuli, joka tuo keittoon pehmeän sipulin maun.

Resepti Sulje

Ainekset (4 hlö)

  • 80 g babypinaattia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 800 g (luomu) pakasteherneitä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 4 dl vettä
  • 1 purkki Kaslink Aito Kauraruoka paahdettu sipuli
  • Tarjoiluun keiton päälle
  • 2 palaa ruisleipää
  • 2 dl herneitä
  • 2 tl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • muutama oksa tuoretta timjamia

Ohjeet

Huuhtele pinaatti ja taputtele kuivaksi. Pilko valkosipulinkynsi. Paahda pannulla öljyssä valkosipulia, lisää pinaatti ja paista noin minuutin ajan tai kunnes pinaatti pehmenee. Ota hernepussista erikseen n. 2 dl herneitä keiton koristelua varten. Kaada loput herneet kattilaan ja lisää vesi sekä kasvisliemikuutio. Keitä herneitä noin 10 minuuttia, ja lisää lopuksi purkki Kaslink Aito Kauraruokaa. Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi.

Keiton päälle: Pilko ruisleipä pieniksi kuutioiksi. Paahda leipäpaloja ja herneitä pannulla öljyssä muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat rapeita. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele keitto paahdetuilla ruisleipäpaloilla, herneillä sekä tuoreella timjamilla.

Hernekeitto
07

Kermainen perunavuoka

Tämä helppo vuokaruoka syntyy vain muutamasta raaka-aineesta. Perunoiden viipalointi vaatii hieman kärsivällisyyttä, mutta muuten ruoka valmistuu käden käänteessä ja hurmaa kermaisella makumaailmallaan – ilman kermaa!

Resepti Sulje

Ainekset (4-6 hlö)

  • 2 tl öljyä (paistamiseen)
  • 250 g maustettua tofua (mikä tahansa maku käy, esim.savu tai yrtti), jauhelihaa tai broileria
  • 2 rkl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja esim.maissijauhoja)
  • 2 purkkia Kaslink AITO Kauraruoka paahdettu sipuli
  • suolaa ja pippuria maun mukaan
  • n.700g luomuperunaa (n.10 pientä perunaa)
  • Lisukesalaatti
  • Punakaali-porkkanaraastetta
  • Kastikkeena loraus neitsytoliiviöljyä, sitruunamehua, suolaa ja pippuria.

Ohjeet

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuivaa tofu hyvin talouspaperin avulla, leikkaa se pieniksi kuutioiksi, ja paista öljyssä kuumalla pannulla. Pienennä lämpöä ja lisää vehnäjauhot ja Kauraruoka. Sekoita kastike hyvin ja anna kiehua keskilämmöllä muutaman minuutin ajan. Jos käytät jauhelihaa tai broileria, paista liha kypsäksi ja lisää sitten jauhot ja Kauraruoka.

Viipaloi perunat ohuiksi kolikoiksi (niin ohuita siivuja kuin saat, esim. 2 mm) ja laita ne uunivuokaan. Kaada päälle Kauraruokakastike ja tofu (tai liha), lisää ripaus suolaa ja pippuria ja sekoita hyvin.

Laita vuoka uuniin ja paista n. 50-60 minuuttia tai kunnes kaikki perunasiivut ovat kypsiä. Voit käännellä perunoita paiston puolivälissä, jotta perunat kypsyvät tasaisemmin.

Tarjoile ruoka raikkaan raastesalaatin kanssa.

Kermainen perunavuoka
08

Nakkikastike

Perinteinen nakkikastike saa uutta makua, kun lisäät joukkoon paahdetun sipulin makuista Kaslink AITO Kauraruokaa sekä lämmittävää kurkumajauhetta. Kokeile tavallisten nakkien sijaan myös vegenakkeja!

Resepti Sulje

Ainekset (4 hlö)

  • Pastaa neljälle
  • 250 g (vege)nakkeja
  • 1 rkl voita tai margariinia paistamiseen
  • 2 rkl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja esim.maissijauhoja)
  • 1 purkki Kaslink AITO Kauraruoka paahdettu sipuli
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • ½ tl jauhettua kurkumaa
  • ¼ tl paprikajauhetta
  • ¼ tl valkopippuria
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • Lisukesalaatti
  • muutama lehtikaalin lehti
  • suolakurkkua
  • kastikkeeksi neitsytoliiviöljyä

Ohjeet

Keitä pasta ohjeen mukaan. Leikkaa nakit pieniksi kolikoiksi ja ruskista pannulla. Lisää vehnäjauhot ja jatka paistamista, kunnes jauhotkin ruskistuvat. Lisää Kauraruoka ja mausteet ja kuumenna kastiketta sekoitellen muutaman minuutin ajan. Tarjoile nakkikastike pastan ja lisukesalaatin kanssa.

Lisukesalaatti: revi lehtikaalin lehdet pieniksi ja hiero niihin käsin teelusikallinen neitsytoliiviöljyä, kunnes lehdet pehmenevät. Pilko suolakurkku ja lisää lehtikaalin joukkoon.

Nakkikastike
09

Makea avokadolevite

Tiesitkö, että avokadosta saat herkullisen ja ravitsevan levitteen leivän päälle? Levitteestä tulee kermaisen pehmeä, kun käytät siihen Kaslink AITO Kauravälipalaa.

Resepti Sulje

Ainekset (-)

  • 1 kypsä avokado (kuorineen n. 180 g)
  • 1 dl Kaslink AITO Kauravälipala, maustamaton
  • ½ limen mehu (n. 1rkl)
  • 1-2 rkl vaahterasiirappia (maun mukaan)
  • ripaus suolaa
  • Tarjoiluun: leipää ja marjoja

Ohjeet

Blendaa kaikki levitteen ainekset sileäksi tehosekoittimella ja levitä leivän päälle. Lisää vielä marjoja ja nauti! Tämä levite maistuu myös vanukkaana marjojen kera.

Makea avokadolevite
10

Raikas smoothiebowl

Tämä smoothiebowl on raikas ja nopea aamupala tai piristävä välipala. Vain kaksi raaka-ainetta ja blendaus, niin pääset herkuttelemaan!

Resepti Sulje

Ainekset (1-2 hlö)

  • 3 dl Kaslink AITO Kauravälipala, maustamaton
  • 3 dl jäisiä ananaspaloja
  • Tarjoiluun: marjoja ja pannugranolaa (katso ohje alempaa sivulta)

Ohjeet

Blendaa kaikki ainekset sileäksi raikkaaksi smoothieksi. Jos haluat smoothiesta paksumpaa, frozen yogurt-tyyppistä, laita vain 1-2 dl Kauravälipalaa. Tämä unelmasmoothie maistuu herkulliselta sellaisenaan tai tarjoile se marjojen ja pannugranolan kanssa.

Raikas smoothiebowl
11

Maa-artisokkalaatikko

Kaipaatko joulupöytään jotain uutta? Kokeile maa-artisokan, ohrasuurimoiden ja Aito kaurajuoman maukasta yhtälöä!

Resepti Sulje

Ainekset (4 hlö)

  • 500 g maa-artisokkaa
  • 1 dl ohrasuurimoita
  • 3 dl Kaslink-kaurajuomaa
  • 1/3 sitruunan kuori
  • 1 tl suolaa
  • korppujauhoja
  • margariinia

Ohjeet

Pese maa-artisokat huolellisesti ja paahda uunissa 200°c noin 45 min., kunnes maa-artisokat ovat pehmenneet. Keitä ohrasuurimot suolavedessä ohjeen mukaan. Yhdistä paahdetut maa-artisokat, kaurajuoma, sitruunan kuori ja suola. Aja monitoimikoneella tai sauvavatkaimella soseeksi. Sattumiakin saa jäädä. Lisää keitetyt ohrasuurimot. Voitele uunivuoka margariinilla. Lisää seos. Korppujauhota pinta. Paista 175°c 1,5 tuntia.

Maa-artisokkalaatikko
12

Bataatti-mallaslaatikko

Bataattia pöytään! Tällä Aito-reseptillä saat bataatin maistumaan joululta!

Resepti Sulje

Ainekset (6 hlö)

  • 750 g bataattia
  • 7 dl Kaslink-kaurajuomaa
  • 1 dl mallasta
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl pomeranssinkuorta
  • margariinia
  • korppujauhoja

Ohjeet

Kuori ja paloittele bataatti 2 cm kuutioiksi. Keitä 7 dl kaurajuomassa, kunnes battaatti on kypsynyt. Kaurajuoman ”leikkaantuminen” ei haittaa! Survo vispilällä tai muusinuijalla soseeksi. Lisää mallas, suola ja pomeranssinkuori. Voitele uunivuoka margariinilla. Lisää seos. Korppujauhota pinta. Paista 175°c 1,5 tuntia.

Bataatti-mallaslaatikko
13

Lanttulaatikko

Jokaisen joulupöydän vakiovieras: ihana ja Aito lanttulaatikko!

Resepti Sulje

Ainekset (6 hlö)

  • 750 g lanttua
  • 1 l vettä
  • 2,5 dl Kaslink-kauraruokaa
  • 2 tl suolaa
  • margariinia
  • korppujauhoja

Ohjeet

Kuori ja paloittele lanttu 2 cm kuutioiksi. Keitä kypsäksi. Siivilöi ylimääräinen vesi pois. Lisää suola ja kaurakerma. Survo vispilällä tai muusinuijalla soseeksi. Voitele uunivuoka margariinilla. Lisää seos. Korppujauhota pinta. Paista 175°c 1,5 tuntia.

Lanttulaatikko
14

Riisipuuro ja luumuhillo

Aito joulu alkaa riisipuurolla! Tarjoile ihastuttava uunipuuro Aito kaurajuoman, kaneli-sokerin ja luumuhillon kanssa.

Resepti Sulje

Ainekset (4 hlö)

  • Riisipuuro
  • 2 dl puuroriisiä
  • 1 l Kaslink-kaurajuomaa
  • ½ tl suolaa
  • manteleita
  • margariinia
  • Luumuhillo
  • 200g kuivattuja luumuja
  • 2 dl vettä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 rkl omenaviinietikkaa

Ohjeet

Riisipuuro:  Voitele uunivuoka tai pata. Mittaa puuroriisi, kaurajuoma ja suola astiaan. Kypsennä 175°c 1,5 tuntia. Lisää mantelit tunnin kypsentämisen jälkeen.

Tarjoile Kaslink-kaurajuoman, kaneli-sokerin ja luumuhillon kanssa.

Luumuhillo: Mittaa ainekset kattilaan. Keitä 10 min. Soseuta sauvasekoittimella.

Riisipuuro ja luumuhillo
15

Piparkakut ja mustaherukka­sokerikuorrute

Loihdi kotiin joulun tuoksua ja tunnelmaa. Parhaat joulupiparit syntyvät itse tehdystä taikinasta, jossa on sopivasti siirappia, mausteita ja Aitoa! Nämä piparit kruunaa mustaherukka-sokerikuorrute!

Resepti Sulje

Ainekset (n. 10 hlö)

  • Piparkakut
  • 3 dl tummaa siirappia
  • 250 g margariinia
  • 2 tl neilikkaa
  • 2 tl pomeranssinkuorta
  • puolikkaan appelsiinin kuori
  • 2,5 dl Kaslink-kauraruokaa
  • ¼ tl suolaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 13 dl vehnäjauhoja
  • Mustaherukkasokerikuorrute
  • 1 rkl mustaherukkamehutiivistettä
  • 1 dl tomusokeria
  • pursotinpussi

Ohjeet

Piparkakut: Kiehauta siirappi, margariini, neilikka ja pomeranssinkuori. Anna jäähtyä 10 min. Lisää suola, appelsiinin kuori ja kaurakerma. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan erissä. Kelmuta ja anna tekeytyä yön yli jääkaapissa.

Kuorrute: Sekoita ainekset vispilällä tasaiseksi. Siirrä kuorrute pursotinpussiin. Koristele piparkakut. Myös glögitiiviste sopii loistavasti kuorrutteen nesteeksi!

Piparkakut ja mustaherukka­sokerikuorrute
16

Tumma suklaa kaakaojuoma

Kaura ja suklaa on täydellinen yhdistelmä! Sen todistaa tämä syvän suklainen herkkukaakaojuomaa, joka sopii hyvin niin välipalajuomaksi kuin jälkiruoaksikin.

Resepti Sulje

Ainekset (4 hlö)

  • 1 litra Kaslink Aito Kaurajuomaa
  • 60 g tummaa suklaata (70 %)
  • pari ripausta aitovaniljajauhetta
  • ripaus suolaa

Ohjeet

Kaada kattilaan litra kaurajuomaa ja paloittele joukkoon 60 g tummaa suklaata. Keitä juomaa kunnes suklaa on kokonaan sulanut ja sekoita joukkoon vaniljajauhetta sekä suolaa. Nauti kuumana tai jäähdytä herkullinen juoma jääkaapissa kylmäksi kaakaojuomaksi.

Tumma suklaa kaakaojuoma
17

Pannugranolaa raikkaalla Kaurajuomalla

Tämän mausteisen ja nopeasti valmistuvan pannulla paahdetun granolan raikastaa maukas Kaslink Aito Kaurajuoma, jota voit käyttää maidon tilalla niin murojen, myslin kuin granolankin kanssa.

Resepti Sulje

Ainekset (4 hlö)

  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl cashew-pähkinöitä
  • 1 dl mantelilastuja (tai manteleita)
  • 1 rkl kookosöljyä
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl kurkumajauhetta
  • ¼ tl aitovaniljajauhetta
  • ½ tl suolaa
  • pari ripausta mustapippuria
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • Tarjoiluun: Kaslink Aito Kaurajuomaa sekä marjoja

Ohjeet

Aloita granolan valmistus pilkkomalla pähkinät. Laita pannulle kookosöljy ja mausteet ja anna mausteiden paahtua noin minuutin ajan. Lisää vaahterasiirappi ja sekoita mausteseosta hyvin. Lisää seuraavaksi joukkoon kaurahiutaleet, pilkotut pähkinät sekä mantelilastut ja kääntele seosta hyvin kunnes mausteseos on sekoittunut tasaisesti. Paahda granolaa kuumalla pannulla usein sekoittaen 5-10 minuuttia tai kunnes granola alkaa saada rapeaa pintaa. Anna granolan jäähtyä ja tarjoile se raikkaan Kaurajuoman sekä marjojen kera.

Pannugranolaa raikkaalla Kaurajuomalla
18

Mustikkatuorepuuro vaniljakermalla

Kaslink Aito Kaurajuoma Mustikka sopii välipalaksi sellaisenaan tai voit myös valmistaa siitä herkullisen tuorepuuron. Lisää tuorepuuron joukkoon vaniljakermaa, joka kruunaa unelmaisen mustikkaisen makuelämyksen.

Resepti Sulje

Ainekset (2 hlö)

  • Tuorepuuro:
  • 2,5 dl Kaslink Aito Kaurajuoma Mustikkaa
  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 2 rkl chian siemeniä
  • Vaniljakerma:
  • 1 dl cashew-pähkinöitä
  • 0,5 dl Kaslink Aito Kaurajuomaa
  • 2 tl vaahterasiirappia
  • ¼ tl aitovaniljajauhetta
  • ripaus suolaa

Ohjeet

Sekoita kaikki tuorepuuron ainekset ja anna tekeytyä yön yli jääkaapissa tiiviissä astiassa (esim. lasipurkissa). Valmista vaniljakerma liottamalla cashew-pähkinöitä yön yli (tai vähintään kaksi tuntia) runsaassa vedessä. Kun pähkinät ovat lionneet, valuta ja huuhtele ne ja blendaa muiden vaniljakerma-ainesten kanssa sileäksi. Tarjoa tuorepuuro vaniljakerman ja mustikoiden kanssa.

Mustikkatuorepuuro vaniljakermalla
19

Ravitseva salaatti purkissa

Purkkiin tehty salaatti on helppo ja herkullinen mukaan otettava lounas. Salaatin täyteläisyyden salaisuus piilee kermaisessa salaattikastikkeessa, jossa ei ole pisaraakaan kermaa, vaan tuhtia kotimaista Kaslink Aito Kauraruokaa.

Resepti Sulje

Ainekset (2 hlö)

  • Kastike:
  • 2,5 dl Kaslink Aito Kauraruokaa
  • 1,5 rkl Dijon sinappia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1,5 tl kuivattua oreganoa
  • 1,5 tl sipulijauhetta
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl kookossokeria
  • muutama ripaus mustapippuria
  • Salaatti:
  • 1 dl kvinoaa
  • 2 dl vettä (kvinoan keittämiseen)
  • 2 dl parsakaalin kukintoja
  • 2 dl valmiita keitettyjä kikherneitä
  • 1 tl oliiviöljyä (kikherneiden paistamiseen)
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • 2 dl pilkottua punakaalia
  • 2 porkkanaa
  • n. 3 dl baby pinaattia, persiljaa, Romaine-salaattia tai muita haluamiasi vihreitä vihanneksia ja yrttejä

Ohjeet

Valmista salaatin kastike sekoittamalla kaikki ainekset hyvin yhteen. Säilytä kastiketta jääkaapissa tiiviissä astiassa, esim. lasipurkissa.

Valmista kvinoa ja parsakaali: huuhtele kvinoa hyvin kuumalla vedellä ja lisää kiehuvaan veteen. Keitä kvinoaa kannen alla pienellä lämmöllä 10 minuuttia. Pese sillä välin parsakaalin kukinnot ja lisää ne kvinoan päälle kattilaan. Laita kansi kiinni ja keitä kvinoaa ja parsakaalin kukintoja vielä 5 minuuttia pienellä lämmöllä. Ota tämän jälkeen levy pois päältä, ja anna kvinoan ja parsakaalin tekeytyä kannen alla noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä ennen salaatin kokoamista.

Paista kikherneitä pannulla oliiviöljyssä noin 5 minuuttia tai kunnes ne saavat hieman rapeaa pintaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.

Pilko punakaali ja porkkanat.

Kokoa salaatti suureen lasipurkkiin seuraavassa järjestyksessä (ohje yhdelle):

1. n. 0,5 dl salaatinkastiketta pohjalle 2. 1 dl punakaalia ja 1 porkkana pilkottuna 3. n. 1,5 dl keitettyä kvinoaa ja 1 dl parsakaalin kukintoja 4. 1 dl kikherneitä 5. vihreitä niin paljon kuin purkkiin mahtuu. Huom: kannattaa painaa salaattiaineksia pohjaan ennen kuin lisäät vihreitä päälle.

Kun haluat syödä salaatin kumoa se kulhoon ja lisää vielä kastiketta, jos salaatti tuntuu kuivalta. Huom. Kvinoaa ja kastiketta riittää useampaan ateriaan.

Ravitseva salaatti purkissa
20

Lämmin kinuskikastike jäisillä puolukoilla

Tiesitkö, että Kaslink Aito Kauraruoka sopii erinomaisesti myös makeisiin ruokiin? Tämä kinuskiunelma syntyy vaivattomasti ja maistuu suurillekin herkkusuille.

Resepti Sulje

Ainekset ( )

  • 2,5 dl Kaslink Aito Kauraruokaa
  • 1 dl + 2 rkl kookossokeria
  • n. 1/8 tl suolaa
  • Tarjoiluun: 4 dl (jäisiä) puolukoita

Ohjeet

Valmista kinuskikastike keittämällä aineksia kokoon sekoittaen 10-15 minuuttia tai kunnes kastike sakenee ja tummuu. Anna kastikkeen jäähtyä ja paksuuntua hetken aikaa ennen tarjoilua.

Tarjoiluun: valuta lämmintä kinuskia runsaasti puolukoiden päälle ja nauti!

Lämmin kinuskikastike jäisillä puolukoilla
21

Raikas mansikka­-smoothie

Tämä herkullinen mansikka-smoothie kätkee sisäänsä ravitsevan ja yllättävän kasviksen: kukkakaalin. Kukkakaali tuo smoothielle kermaista pehmeyttä banaanin lisäksi, ja mansikat tuovat marjaista makeutta. Kaurajuoma antaa smoothieen ihanan lempeän maun.

Resepti Sulje

Ainekset (2 hlö)

  • 2 dl Kaslink Aito Kaurajuomaa
  • 100 g pakastettua kukkakaalia (voit käyttää joko raakaa kukkakaalia tai höyryttää kukkakaalia ennen pakastamista)
  • 1 pakastettu banaani
  • 1 rkl vaahterasiirappia (tai muuta makeuttajaa maun mukaan)
  • 200 g (n.3-4 dl) mansikoita
  • Tarjoiluun ja koristeluun: mansikoita ja mintun lehtiä

Ohjeet

Pese kukkakaalin kukinnot ja pakasta. Voit myös halutessasi höyryttää kukkakaalia pehmeäksi, ja vasta sitten pakastaa sen. Pakasta myös kuorittu ja muutamaan osaan pilkottu banaani. Anna kukkakaalin ja banaanin olla pakastimessa yön yli tai vähintään 2 tuntia. Sekoita kaikki smoothien ainekset blenderissä ja nauti.

Raikas mansikka­-smoothie
22

Herkulliset kaura-banaaniletut

Saat lettutaikinasta todella maukasta, kun korvaat tavallisen maidon lempeällä Aito Kaurajuomalla.

Resepti Sulje

Ainekset (8 keskikokoista lettua)

  • 2 dl Kaslink Aito Kaurajuomaa
  • 2 dl spelttijauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 mustapilkullinen pehmeä banaani (n. 100 g banaani / n. 1 dl muussattuna)
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • ½ tl kanelia
  • ¼ tl suolaa
  • n. 2 tl Kookosöljyä paistamiseen
  • Tarjoiluun: mansikoita ja halutessasi vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta.

Ohjeet

Muussaa banaani haarukalla. Sekoita kulhossa muussattu banaani, kaurahiutaleet, spelttijauhot, Aito Kaurajuoma sekä mausteet. Anna turvota muutama minuutti. Paista letut: ota noin 0,5 dl taikinaa per lettu ja paista kookosöljyssä kuumalla pannulla noin kaksi minuuttia per puoli tai kunnes reunat hieman käpristyvät. Taikinasta tulee noin 8 lettua. Tarjoile letut vaniljajäätelön tai -kastikkeen sekä mansikoiden kanssa.

Herkulliset kaura-banaaniletut
23

Mustikka­piirakka­jäätelö

Tämän unelmajäätelöannoksen makumaailma muistuttaa mustikkapiirakkaa. Herkullinen annos valmistuu helposti ja nopeasti maukkaasta Kaslink Aito mustikka-kaurajuomasta, sekä pakastetuista banaaneista. Tarjoile kauramurun ja mustikoiden kanssa.

Resepti Sulje

Ainekset (2 hlö)

  • 3 Pakastettua banaania
  • 1,5 dl Mustikkajuomaa
  • Ripaus kardemummaa
  • Lisäksi kauramurua
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 rkl Auringonkukan siemeniä
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 1 tl kookosöljyä
  • ¼ tl jauhettua kardemummaa
  • Ripaus suolaa
  • Tarjoiluun: mustikoita

Ohjeet

Sekoita jäätelön ainekset blenderillä sileäksi ja pakasta n.30 minuuttia.

Paahda kauramurun aineksia kookosöljyssä kuumalla pannulla muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä. Tarjoile jäätelö kauramurun ja mustikoiden kera.

Mustikka­piirakka­jäätelö
24

Kuningatar­puuro

Vatsaa hellivä kuningatarpuuro valmistuu helposti – tarvitset vain kaurahiutaleita, vettä, ripauksen suolaa, vadelmia sekä herkullisen marjaista Aito mustikka -kaurajuomaa.

Resepti Sulje

Ainekset (2 hlö)

  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl Aito Kaurajuoma mustikkaa
  • 2 dl vettä
  • Pari ripausta suolaa
  • 1 dl vadelmia (voit myös käyttää 0,5 dl vadelmahilloa)
  • Tarjoiluun: Aito Kaurajuoma mustikkaa ja vadelmia.

Ohjeet

Lisää kattilaan kaurahiutaleet, Aito Kaurajuoma mustikka, vesi sekä ripaus suolaa. Keitä puuroa n.5-10 minuuttia keskilämmöllä välillä sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon vadelmat hyvin sekoittaen ja marjoja murskaten. Tarjoile puuro mustikkaisen kaurajuoman ja vadelmien kanssa.

Kuningatar­puuro
25

Kermainen tomaattipasta

Tämän kastikkeen salaisuus on Aito Kauraruoka, kotimaisesta kaurasta valmistettu pehmeä kauratuote, joka yhdessä uunissa paahdettujen tomaattien ja valkopapujen kanssa tekee kastikkeesta herkullisen kermaisen.

Resepti Sulje

Ainekset (4 hlö)

  • 500 g kotimaisia tomaatteja (n.6 keskikokoista tomaattia)
  • 3 dl (1 tölkki) valkopapuja tai cannelinipapuja
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl sipulijauhetta
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • 2,5 dl Kauraruokaa
  • Lisäksi: pastaa neljälle ja tuoreita tomaatteja sekä basilikan lehtiä

Ohjeet

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Viipaloi tomaatit ohuiksi siivuiksi. Valuta valkopavut ja huuhtele siivilässä. Asettele tomaatit ja valkopavut uunipellille kahden päällekkäisen leivinpaperin päälle tai käytä suurta uunivuokaa. Sekoita oliiviöljy ja mausteet ja levitä öljy-mausteseos tasaisesti tomaattisiivujen ja papujen päälle. Paahda uunissa 30 minuuttia.

Kaada tomaatti-papu-öljy seos blenderiin. Kaavi leivinpaperilta myös loput mausteseoksesta joukkoon, kaada joukkoon Kauraruoka ja blendaa kunnes saat sileää kastiketta. Tarjoile vastakeitetyn pastan, tuoreiden tomaattien ja basilikan kanssa.

VINKKI: Kastike maistuu maukkaalta myös keittona. Jätä tällöin muutama papu blendaamatta, ja lisää keiton päälle basilikan kera.

Kermainen tomaattipasta