Reseptit

01

Tumma suklaa kaakaojuoma

Kaura ja suklaa on täydellinen yhdistelmä! Sen todistaa tämä syvän suklainen herkkukaakaojuomaa, joka sopii hyvin niin välipalajuomaksi kuin jälkiruoaksikin.

Resepti Sulje

Ainekset (4 hlö)

  • 1 litra Kaslink Aito Kaurajuomaa
  • 60 g tummaa suklaata (70 %)
  • pari ripausta aitovaniljajauhetta
  • ripaus suolaa

Ohjeet

Kaada kattilaan litra kaurajuomaa ja paloittele joukkoon 60 g tummaa suklaata. Keitä juomaa kunnes suklaa on kokonaan sulanut ja sekoita joukkoon vaniljajauhetta sekä suolaa. Nauti kuumana tai jäähdytä herkullinen juoma jääkaapissa kylmäksi kaakaojuomaksi.

Tumma suklaa kaakaojuoma
02

Pannugranolaa raikkaalla Kaurajuomalla

Tämän mausteisen ja nopeasti valmistuvan pannulla paahdetun granolan raikastaa maukas Kaslink Aito Kaurajuoma, jota voit käyttää maidon tilalla niin murojen, myslin kuin granolankin kanssa.

Resepti Sulje

Ainekset (4 hlö)

  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl cashew-pähkinöitä
  • 1 dl mantelilastuja (tai manteleita)
  • 1 rkl kookosöljyä
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl kurkumajauhetta
  • ¼ tl aitovaniljajauhetta
  • ½ tl suolaa
  • pari ripausta mustapippuria
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • Tarjoiluun: Kaslink Aito Kaurajuomaa sekä marjoja

Ohjeet

Aloita granolan valmistus pilkkomalla pähkinät. Laita pannulle kookosöljy ja mausteet ja anna mausteiden paahtua noin minuutin ajan. Lisää vaahterasiirappi ja sekoita mausteseosta hyvin. Lisää seuraavaksi joukkoon kaurahiutaleet, pilkotut pähkinät sekä mantelilastut ja kääntele seosta hyvin kunnes mausteseos on sekoittunut tasaisesti. Paahda granolaa kuumalla pannulla usein sekoittaen 5-10 minuuttia tai kunnes granola alkaa saada rapeaa pintaa. Anna granolan jäähtyä ja tarjoile se raikkaan Kaurajuoman sekä marjojen kera.

Pannugranolaa raikkaalla Kaurajuomalla
03

Mustikkatuorepuuro vaniljakermalla

Kaslink Aito Kaurajuoma Mustikka sopii välipalaksi sellaisenaan tai voit myös valmistaa siitä herkullisen tuorepuuron. Lisää tuorepuuron joukkoon vaniljakermaa, joka kruunaa unelmaisen mustikkaisen makuelämyksen.

Resepti Sulje

Ainekset (2 hlö)

  • Tuorepuuro:
  • 2,5 dl Kaslink Aito Kaurajuoma Mustikkaa
  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 2 rkl chian siemeniä
  • Vaniljakerma:
  • 1 dl cashew-pähkinöitä
  • 0,5 dl Kaslink Aito Kaurajuomaa
  • 2 tl vaahterasiirappia
  • ¼ tl aitovaniljajauhetta
  • ripaus suolaa

Ohjeet

Sekoita kaikki tuorepuuron ainekset ja anna tekeytyä yön yli jääkaapissa tiiviissä astiassa (esim. lasipurkissa). Valmista vaniljakerma liottamalla cashew-pähkinöitä yön yli (tai vähintään kaksi tuntia) runsaassa vedessä. Kun pähkinät ovat lionneet, valuta ja huuhtele ne ja blendaa muiden vaniljakerma-ainesten kanssa sileäksi. Tarjoa tuorepuuro vaniljakerman ja mustikoiden kanssa.

Mustikkatuorepuuro vaniljakermalla
04

Ravitseva salaatti purkissa

Purkkiin tehty salaatti on helppo ja herkullinen mukaan otettava lounas. Salaatin täyteläisyyden salaisuus piilee kermaisessa salaattikastikkeessa, jossa ei ole pisaraakaan kermaa, vaan tuhtia kotimaista Kaslink Aito Kauraruokaa.

Resepti Sulje

Ainekset (2 hlö)

  • Kastike:
  • 2,5 dl Kaslink Aito Kauraruokaa
  • 1,5 rkl Dijon sinappia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1,5 tl kuivattua oreganoa
  • 1,5 tl sipulijauhetta
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl kookossokeria
  • muutama ripaus mustapippuria
  • Salaatti:
  • 1 dl kvinoaa
  • 2 dl vettä (kvinoan keittämiseen)
  • 2 dl parsakaalin kukintoja
  • 2 dl valmiita keitettyjä kikherneitä
  • 1 tl oliiviöljyä (kikherneiden paistamiseen)
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • 2 dl pilkottua punakaalia
  • 2 porkkanaa
  • n. 3 dl baby pinaattia, persiljaa, Romaine-salaattia tai muita haluamiasi vihreitä vihanneksia ja yrttejä

Ohjeet

Valmista salaatin kastike sekoittamalla kaikki ainekset hyvin yhteen. Säilytä kastiketta jääkaapissa tiiviissä astiassa, esim. lasipurkissa.

Valmista kvinoa ja parsakaali: huuhtele kvinoa hyvin kuumalla vedellä ja lisää kiehuvaan veteen. Keitä kvinoaa kannen alla pienellä lämmöllä 10 minuuttia. Pese sillä välin parsakaalin kukinnot ja lisää ne kvinoan päälle kattilaan. Laita kansi kiinni ja keitä kvinoaa ja parsakaalin kukintoja vielä 5 minuuttia pienellä lämmöllä. Ota tämän jälkeen levy pois päältä, ja anna kvinoan ja parsakaalin tekeytyä kannen alla noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä ennen salaatin kokoamista.

Paista kikherneitä pannulla oliiviöljyssä noin 5 minuuttia tai kunnes ne saavat hieman rapeaa pintaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.

Pilko punakaali ja porkkanat.

Kokoa salaatti suureen lasipurkkiin seuraavassa järjestyksessä (ohje yhdelle):

1. n. 0,5 dl salaatinkastiketta pohjalle 2. 1 dl punakaalia ja 1 porkkana pilkottuna 3. n. 1,5 dl keitettyä kvinoaa ja 1 dl parsakaalin kukintoja 4. 1 dl kikherneitä 5. vihreitä niin paljon kuin purkkiin mahtuu. Huom: kannattaa painaa salaattiaineksia pohjaan ennen kuin lisäät vihreitä päälle.

Kun haluat syödä salaatin kumoa se kulhoon ja lisää vielä kastiketta, jos salaatti tuntuu kuivalta. Huom. Kvinoaa ja kastiketta riittää useampaan ateriaan.

Ravitseva salaatti purkissa
05

Lämmin kinuskikastike jäisillä puolukoilla

Tiesitkö, että Kaslink Aito Kauraruoka sopii erinomaisesti myös makeisiin ruokiin? Tämä kinuskiunelma syntyy vaivattomasti ja maistuu suurillekin herkkusuille.

Resepti Sulje

Ainekset ( )

  • 2,5 dl Kaslink Aito Kauraruokaa
  • 1 dl + 2 rkl kookossokeria
  • n. 1/8 tl suolaa
  • Tarjoiluun: 4 dl (jäisiä) puolukoita

Ohjeet

Valmista kinuskikastike keittämällä aineksia kokoon sekoittaen 10-15 minuuttia tai kunnes kastike sakenee ja tummuu. Anna kastikkeen jäähtyä ja paksuuntua hetken aikaa ennen tarjoilua.

Tarjoiluun: valuta lämmintä kinuskia runsaasti puolukoiden päälle ja nauti!

Lämmin kinuskikastike jäisillä puolukoilla
06

Raikas mansikka­smoothie

Tämä herkullinen mansikkasmoothie kätkee sisäänsä ravitsevan ja yllättävän kasviksen: kukkakaalin. Kukkakaali tuo smoothieen kermaista pehmeyttä banaanin lisäksi, ja mansikat tuovat marjaista makeutta. Kaurajuoma antaa smoothieen ihanan lempeän maun.

Resepti Sulje

Ainekset (2 hlö)

  • 2 dl Kaslink Aito Kaurajuomaa
  • 100 g pakastettua kukkakaalia (voit käyttää joko raakaa kukkakaalia tai höyryttää kukkakaalia ennen pakastamista)
  • 1 pakastettu banaani
  • 1 rkl vaahterasiirappia (tai muuta makeuttajaa maun mukaan)
  • 200 g (n.3-4 dl) mansikoita
  • Tarjoiluun ja koristeluun: mansikoita ja mintun lehtiä

Ohjeet

Pese kukkakaalin kukinnot ja pakasta. Voit myös halutessasi höyryttää kukkakaalia pehmeäksi, ja vasta sitten pakastaa sen. Pakasta myös kuorittu ja muutamaan osaan pilkottu banaani. Anna kukkakaalin ja banaanin olla pakastimessa yön yli tai vähintään 2 tuntia. Sekoita kaikki smoothien ainekset blenderissä ja nauti.

Raikas mansikka­smoothie
07

Herkulliset kaura-banaaniletut

Saat lettutaikinasta todella maukasta kun korvaat tavallisen maidon lempeällä Aito Kaurajuomalla.

Resepti Sulje

Ainekset (8 keskikokoista lettua)

  • 2 dl Kaslink Aito Kaurajuomaa
  • 2 dl spelttijauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 mustapilkullinen pehmeä banaani (n. 100 g banaani / n. 1 dl muussattuna)
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • ½ tl kanelia
  • ¼ tl suolaa
  • n. 2 tl Kookosöljyä paistamiseen
  • Tarjoiluun: mansikoita ja halutessasi vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta.

Ohjeet

Muussaa banaani haarukalla. Sekoita kulhossa muussattu banaani, kaurahiutaleet, spelttijauhot, Aito Kaurajuoma sekä mausteet. Anna turvota muutama minuutti. Paista letut: ota noin 0,5 dl taikinaa per lettu ja paista kookosöljyssä kuumalla pannulla noin kaksi minuuttia per puoli tai kunnes reunat hieman käpristyvät. Taikinasta tulee noin 8 lettua. Tarjoile letut vaniljajäätelön tai -kastikkeen sekä mansikoiden kanssa.

Herkulliset kaura-banaaniletut
08

Mustikka­piirakka­jäätelö

Tämän unelmajäätelöannoksen makumaailma muistuttaa mustikkapiirakkaa. Herkullinen annos valmistuu helposti ja nopeasti maukkaasta Kaslink Aito mustikkakaurajuomasta sekä pakastetuista banaaneista. Tarjoile kauramurun ja mustikoiden kanssa.

Resepti Sulje

Ainekset (2 hlö)

  • 3 Pakastettua banaania
  • 1,5 dl Mustikkajuomaa
  • Ripaus kardemummaa
  • Lisäksi kauramurua
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 rkl Auringonkukan siemeniä
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 1 tl kookosöljyä
  • ¼ tl jauhettua kardemummaa
  • Ripaus suolaa
  • Tarjoiluun: mustikoita

Ohjeet

Sekoita jäätelön ainekset blenderillä sileäksi ja pakasta n.30 minuuttia.

Paahda kauramurun aineksia kookosöljyssä kuumalla pannulla muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä. Tarjoile jäätelö kauramurun ja mustikoiden kera.

Mustikka­piirakka­jäätelö
09

Kuningatar­puuro

Vatsaa hellivä kuningatarpuuro valmistuu helposti – tarvitset vain kaurahiutaleita, vettä, ripauksen suolaa, vadelmia sekä herkullisen marjaista Aito mustikka Kaurajuomaa.

Resepti Sulje

Ainekset (2 hlö)

  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl Aito Kaurajuoma mustikkaa
  • 2 dl vettä
  • Pari ripausta suolaa
  • 1 dl vadelmia (voit myös käyttää 0,5 dl vadelmahilloa)
  • Tarjoiluun: Aito Kaurajuoma mustikkaa ja vadelmia.

Ohjeet

Lisää kattilaan kaurahiutaleet, Aito Kaurajuoma mustikka, vesi sekä ripaus suolaa. Keitä puuroa n.5-10 minuuttia keskilämmöllä välillä sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon vadelmat hyvin sekoittaen ja marjoja murskaten. Tarjoile puuro mustikkaisen kaurajuoman ja vadelmien kanssa.

Kuningatar­puuro
10

Kermainen tomaatti­pasta

Tämän kastikkeen salaisuus on Aito Kauraruoka, kotimaisesta kaurasta valmistettu pehmeä kauratuote, joka yhdessä uunissa paahdettujen tomaattien ja valkopapujen kanssa tekee kastikkeesta herkullisen kermaisen.

Resepti Sulje

Ainekset (4 hlö)

  • 500 g kotimaisia tomaatteja (n.6 keskikokoista tomaattia)
  • 3 dl (1 tölkki) valkopapuja tai cannelinipapuja
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl sipulijauhetta
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • 2,5 dl Kauraruokaa
  • Lisäksi: pastaa neljälle ja tuoreita tomaatteja sekä basilikan lehtiä

Ohjeet

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Viipaloi tomaatit ohuiksi siivuiksi. Valuta valkopavut ja huuhtele siivilässä. Asettele tomaatit ja valkopavut uunipellille kahden päällekkäisen leivinpaperin päälle tai käytä suurta uunivuokaa. Sekoita oliiviöljy ja mausteet ja levitä öljy-mausteseos tasaisesti tomaattisiivujen ja papujen päälle. Paahda uunissa 30 minuuttia.

Kaada tomaatti-papu-öljy seos blenderiin. Kaavi leivinpaperilta myös loput mausteseoksesta joukkoon, kaada joukkoon Kauraruoka ja blendaa kunnes saat sileää kastiketta. Tarjoile vastakeitetyn pastan, tuoreiden tomaattien ja basilikan kanssa.

VINKKI: Kastike maistuu maukkaalta myös keittona. Jätä tällöin muutama papu blendaamatta, ja lisää keiton päälle basilikan kera.

Kermainen tomaatti­pasta