Miksi kaura?

Suomen oma superfood

Suomalainen kaura on korkealaatuista raaka-ainetta, jonka puhtautta ja tasalaatuisuutta arvostetaan myös maailmalla.

Kauran jyviin on tallentunut arktisen maan voima, auringon energia, kesäöiden taika ja pohjoisen luonnon puhtaus. Kaura kasvaa mielellään pohjoisessa ilmastossa: Se sinnittelee alhaisessa lämpötilassa ja kestää runsaatkin sadekuurot.

Tutkitusti terveellistä

Paitsi että kotimainen kaura maistuu hyvältä, sillä on iso liuta terveyttä edistäviä vaikutuksia. Tutkitusti terveellistä kauraa kelpaa siis mutustella enemmänkin.

Hyvää vatsalle…

Kuitupitoiset kauratuotteet tekevät hyvää vatsalle ja edistävät vatsan toimintaa sekä auttavat painonhallinnassa.

…ja koko keholle

Säännöllinen beetaglukaanin saanti edesauttaa normaalin veren kolesterolitason ylläpitämisessä sekä auttaa alentamaan kolesterolia.

Ravitsevaa

Kaura sisältää kuitua, beetaglukaania, sinkkiä, B12-vitamiinia, rautaa, magnesiumia, tyydyttymättömiä rasvahappoja sekä hitaasti energiaa vapauttavia hiilihydraatteja.

Vastuullista

Kasvipohjaisen elintarvikkeen tuotanto kuluttaa vähemmän vettä ja energiaa.

Miten kaurajuoma valmistetaan?

Hyvää se on – mutta miten se oikein valmistetaan? Kaikki alkaa puintihommilla: Kotimainen kaura puidaan pellosta, ja jyvistä tehdään jauhoa. Jauhosäkit kiikutetaan Kaslinkin Korian tuotantolaitokselle, jossa pistetään töpinäksi: Kauraan sekoitetaan vettä, ja sitten ei tarvitsekaan kuin lisätä öljyt, suolat, vitamiinit, mahdolliset marjat ja muut makuaineet, ja kaurajuoma on valmis pakattavaksi. Ja tietenkin juotavaksi!