Karviaiskääretorttu

Karviaiskääretorttu on ihanan raikas ja juuri sopivan juhlava jälkiruoka. Käytä hilloon joko tuoreeltaan poimittuja tai kesän jäljiltä pakastettuja karviaisia.

Ainekset:

Pohja

  • 2 dl Aito Kaurajuomaa (2,5 dl mikäli käytät tavallista vehnäjauhoa)
  • 3 rkl kookosöljyä
  • 1 dl sokeria
  • 4 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta tai vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta

Sekoita Aito Kaurajuoma, huoneenlämpöinen eli juokseva kookosöljy ja sokeri. Mikäli käytät gluteenittoman jauhoseoksen sijaan tavallista vehnäjauhoa, lisää vielä 0,5 dl kaurajuomaa. Yhdistä jauhoseos/vehnäjauhot ja leivinjauhe. Kääntele jauhot nesteeseen siivilän läpi sirottaen. Levitä leivinpaperille tasaisesti. Paista 225°c 6-8 min, kunnes pohja saa paikoitellen väriä. Anna pohjan jäähtyä.

Karviaishillo

  • 3 dl punaisia karviaisia
  • 2 rkl sokeria

Kiehauta 5 minuuttia, ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

Vaniljakreemi

Lisää ksantaani jääkaappikylmään vaniljakastikkeeseen. Vaahdota sähkövispilällä kunnes vaahdosta tulee hieman joustavaa. Lisää sokeri ja huoneenlämpöinen eli juokseva kookosöljy nauhana jatkuvasti sekoitellen. Anna asettua jääkaapissa 30 min.

Levitä hillo ja kreemi pohjan päälle. Rullaa. Kääri torttu leivinpaperiin tai kelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Ennen tarjoilua taputtele pinta kostein käsin ja pyöräytä torttu sokerissa.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Juomat

Aito Kaurajuoma

Ruoanlaittotuotteet

Aito Kaura Vaniljakastike