Laskiaispullat

Mehevät laskiaispullat leivotaan Aito Luomu Kaurajuomaan ja täytetään kuohkealla Aito Kauravispillä. Nämä ihastuttavat pullat sopivat myös vegaaniseen ruokavalioon!

Ainekset (10 pullaa)

  • 3 dl Aito Luomu Kaurajuomaa
  • 1 dl sokeria
  • 1,5 tl jauhettua kardemummaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 pussi kuivahiivaa (11 g)
  • n. 7-8 dl vehnäjauhoja
  • 80 g huoneenlämpöistä margariinia
  • lisäksi jauhoja leivonta-alustalle ja kaurajuomaa pullien voiteluun

Koristeluun

Ohjeet

Lämmitä Aito Luomu Kaurajuoma 42-asteiseksi (kädenlämpöistä selvästi lämpimämmäksi). Sekoita juoman joukkoon sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita kuivahiiva noin 3 desiin vehnäjauhoja, ja alusta jauhot vähitellen nesteen sekaan. Lisää jauhoja vähitellen taikinaan (1-2 dl kerrallaan) ja loppuvaiheessa sekoita joukkoon huoneenlämpöinen margariini. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia.

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja muotoile taikinasta 10 pullaa. Anna kohota uunipellillä vielä 15 minuuttia, voitele kaurajuomalla ja paista uunissa 12-15 minuuttia.

Vaahdota Aito Kauravispi kuohkeaksi vaahdoksi. Leikkaa jäähtynyt pulla kahtia, laita pullan väliin siivu mantelimassaa, lusikallinen hilloa ja reilu annos Kauravispiä. Pullan päälle voi ripotella tomusokeria.

Laskiaispullat

Reseptissä käytetyt tuotteet

Ruoanlaittotuotteet

Aito Kauravispi

Juomat

Aito Luomu Kaurajuoma