Maidoton porkkanakakku

Maidoton porkkanakakku saa mehevyyttä Aito Kaurajuomasta ja raastetuista porkkanoista. Kuohkea kuorrute syntyy Aito Kauravispistä.

Ainekset

  • 3,5 dl Aito Kaurajuomaa
  • 1 rkl omenasiiderietikkaa
  • 180 g porkkanoita (noin 3 dl porkkanaraastetta)
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1,75 dl mantelijauhoja (yksi 80 g mantelijauhopussi)
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 2 tl Ceyloninkanelia
  • 1,5 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 dl sulatettua kookosöljyä (joko neitsytkookosöljyä tai neutraalin makuista kookosöljyä) tai muuta neutraalinmakuista öljyä

Kuorrute:

Vinkki: voit myös lisätä Kauravispin joukkoon maustamatonta Aito Kauravälipalaa, jos haluat kuorrutteesta vähemmän makean!

Ohjeet

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita vuokaan leivinpaperi tai voitele vuoka hyvin. Sekoita Aito Kaurajuoma ja omenasiiderietikka ja anna tekeytyä vähintään 5 minuuttia. Raasta porkkanat raastimen pienimmällä reiällä.

Sekoita kuivat aineet: jauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda, mausteet ja suola. Sekoita joukkoon Kaurajuoma-omenasiiderietikkaseos sekä porkkanaraaste. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu kookosöljy. Kaada kakkutaikina vuokaan (noin 28 x 18 cm) ja paista 35 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikkutestillä. Kakun kuuluu olla pehmeä ja kostean tuntuinen.

Anna kakun olla vuoassa noin 5 minuuttia ennen kuin otat sen pois, ja anna kakun jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.

Vaahdota Aito Kauravispi ja levitä sitä kakun päälle. Säilytä kakkua jääkaapissa hyvin peitettynä. Kakku maistuu parhaimmalta seuraavana päivänä, kun maut ovat tekeytyneet kunnolla.

Maidoton porkkanakakku

Reseptissä käytetyt tuotteet

Juomat

Aito Kaurajuoma

Ruoanlaittotuotteet

Aito Kauravispi