Manteli-taatelikakku

Herkullinen manteli-taatelikakku sopii niin joulun juhlapöytään kuin pikkujouluihin tai talven illanviettoihin. Kakku saa täytteekseen herkullista kaurakinuskia.

Ainekset

Kakku:

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 2 dl (ruoko)sokeria
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 rkl kanelia
  • 1 rkl inkiväärijauhetta
  • 1 dl kivettömiä taateleita hienonnettuna
  • 3 dl Aito Kaurajuoma Baristaa
  • 1 1/2 dl rypsiöljyä
  • noin 3 rkl mantelilastuja
  • korppujauhoja ja vegaanista margariinia vuoan voiteluun


Kaurakinuski:

  • 1 prk / 250 ml maustamatonta Aito Kauraruokaa
  • 2 1/2 dl fariinisokeria
  • 1 kanelitanko
  • 2 rkl vegaanista margariinia

Ohjeet

Kuumenna uuni (175°C). Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija 22-24 cm). Sekoita kuivat aineet yhteen suuressa kulhossa, ja lisää hienonnetut taatelit.

Tee kuivien aineiden keskelle kolo ja kaada sinne kaurajuoma ja rypsiöljy. Kääntele taikina tasaiseksi turhaan sekoittamatta. Kaada taikina vuokaan ja ripottele pinnalle mantelilastut. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 45 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun ei enää tartu taikinaa.

Keitä kinuski sillä välin, kun kakku on uunissa. Mittaa kattilaan Kauraruoka ja fariinisokeri. Kuumenna sekoitellen noin 10-15 minuuttia tai kunnes kinuski alkaa paksuuntua. Anna jäähtyä, poista kanelitanko ja valuta haluamasi määrä kinuskia kakun päälle.

Vinkki: Yli jäänyt kinuski säilyy jääkaapissa vähintään viikon, ja sitä voi käyttää esimerkiksi jäätelön kastikkeena.

 

Manteli-taatelikakku

Reseptissä käytetyt tuotteet

Juomat

Aito Kaurajuoma Barista

Ruoanlaittotuotteet

Aito Kauraruoka