omenapiirakka

Omenapiirakka on syksyn klassikko! Omenapiirakan kaverina maistuu herkullisen vaniljainen Aito Kaura Vaniljakastike. Maidoton, käyttövalmis Aito Kauravaniljakastike valmistetaan kotimaisesta kaurasta.

Ainekset

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,75 dl sokeria
  • 0,5 dl kookossokeria tai fariinisokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 tl Ceyloninkanelia
  • 1,5 dl Aito Kauravälipala
  • 1 dl sulatettua tai juoksevaa maidotonta margariinia tai neutraalin makuista öljyä
  • 4-5 pientä kotimaista omenaa

Piirakan päälle:

  • 2 rkl taikinaa
  • 3 rkl mantelilastuja
  • 2 rkl kaurahiutaleita
  • 1 rkl kookos- tai fariinisokeria
  • 1 rkl sulatettua tai juoksevaa maidotonta margariinia tai neutraalin makuista öljyä
  • ¼ tl Ceyloninkanelia
  • ripaus suolaa
  • Tarjoiluun: Aito Kaura Vaniljakastiketta

Ohjeet

Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, mausteet ja sokeri. Lisää joukkoon Kauravälipala ja sula margariini ja sekoita taikina käännellen. Ota taikinasta sivuun 2 rkl. Taputtele loput taikinasta piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Viipaloi omenat ohueksi ja asettele lomittain piirakkapohjan päälle. Valmista piirakan päälle tuleva muruseos sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Ripottele muruseos piirakan päälle.

Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia tai kunnes piirakka on kauniin ruskea. Tarjoile piirakka joko lämpimänä tai kylmänä Aito Kaura Vaniljakastikkeen kanssa.

Vinkki: Fariini- tai kookossokerin käyttäminen tuo piirakkaan ihanan karamellimaista makua, mutta voit myös korvata sen tavallisella sokerilla.

Herkullisen, maidottoman omenapiirakan kaverina maistuu maidoton Aito Kaura Vaniljakastike.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Ruoanlaittotuotteet

Aito Kaura Vaniljakastike

Välipalat

Aito Kauravälipala