Piparkakut

Loihdi kotiin joulun tuoksua ja tunnelmaa. Parhaat piparkakut syntyvät itse tehdystä taikinasta, jossa on sopivasti siirappia ja mausteita. Maidottomat joulupiparit kruunaa mustaherukkasokerikuorrute!

Ainekset (n. 10 hlö)

Piparit

  • 3 dl tummaa siirappia
  • 250 g margariinia
  • 2 tl neilikkaa
  • 2 tl pomeranssinkuorta
  • puolikkaan appelsiinin kuori
  • 2,5 dl Aito Kauraruokaa
  • ¼ tl suolaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 13 dl vehnäjauhoja

Mustaherukkasokerikuorrute

  • 1 rkl mustaherukkamehutiivistettä
  • 1 dl tomusokeria
  • pursotinpussi

Ohjeet

Maidottomat joulupiparit: Kiehauta siirappi, margariini, neilikka ja pomeranssinkuori. Anna jäähtyä 10 min. Lisää suola, appelsiinin kuori ja kauraruoka. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan erissä. Kelmuta ja anna tekeytyä yön yli jääkaapissa.

Kuorrute: Sekoita ainekset vispilällä tasaiseksi. Siirrä kuorrute pursotinpussiin. Koristele piparit haluamallasi tavalla. Myös glögitiiviste sopii loistavasti kuorrutteen nesteeksi!

Piparkakut

Reseptissä käytetyt tuotteet

Ruoanlaittotuotteet

Aito Kauraruoka