Porkkanalaatikko

Herkullinen porkkanalaatikko on joulupöydän klassikko. Maidoton ja vegaaninen porkkanalaatikko saa mehevyyttä Aito Kaurajuomasta ja Aito Kauraruoasta.

Ainekset (6-8 annosta)

Porkkanasose

Riisipuuro

Lisäksi laatikkoon

  • 1 rkl kikhernejauhoja (tai vehnäjauhoja)
  • 1-2 rkl siirappia
  • ⅛ tl valkopippuria
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • 1 tl suolaa

Vuoan pinnalle

  • 1-2 rkl korppujauhoja
  • 1 rkl rypsiöljyä

Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä porkkanapalat pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja lisää Aito Kauraruoka kattilaan. Soseuta porkkanat esimerkiksi sauvasekoittimella.

Valmista riisipuuro kiehauttamalla paksupohjaisessa (pinnoitetussa) kattilassa 2 dl vettä. Lisää riisi ja anna kiehua välillä sekoitellen, kunnes vesi on imeytynyt. Lisää sitten kattilaan kaurajuoma ja suola. Anna puuron hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 40 minuuttia. Sekoita puuroa muutaman kerran hauduttamisen aikana.

Kuumenna uuni 150°C:seen. Sekoita yhteen porkkanasose, riisi, kikhernejauho, siirappi ja mausteet. Levitä seos uunivuokaan (noin 25×20 cm). Ripottele pinnalle korppujauhoja ja pirskottele päälle vielä ruokalusikallinen rypsiöljyä. Paista porkkanalaatikkoa uunin keskitasolla noin 2 tuntia.

Porkkanalaatikko

Reseptissä käytetyt tuotteet

Juomat

Aito Kaurajuoma

Ruoanlaittotuotteet

Aito Kauraruoka