Puolukka-kinuskikakkumaljat

Herkullinen ja rento jälkiruoka syntyy kinuskista, murennetuista kekseistä ja unelmanpehmeästä vaahdosta, joka on tehty Aito Kauravälipala Puolukasta. Tästä jälkiruoasta riittää useammalle!

Ainekset (noin 8 annosta annosmaljan koosta riippuen)

Keksit:

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl kookossokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 0,75 dl neitsytkookosöljyä
  • 1,5 – 2 rkl kylmää vettä

Kinuski:

Puolukkavaahto:

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Valmista keksit sekoittamalla ensin jauhot, sokeri ja suola. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen öljy ja lopuksi kylmää vettä, kunnes taikina on helposti muotoiltavissa, eikä murene liikaa. Kauli tai taputtele taikina n. 1cm paksuiseksi levyksi leivinpaperin päälle (täyttää vajaa puolet uunipellistä). Paista keksilevyä 12-14 minuuttia tai kunnes keksit näyttävät ruskistuneilta eivätkä ole liian pehmeitä. Leikkaa keksit paloiksi ja anna jäähtyä.

Valmista kinuski keittämällä Kauraruokaa ja sokeria kattilassa n. 15 minuutin ajan hiljalleen sekoitellen. Kinuski paksuuntuu, kun annat sen jäähtyä. Voit valmistaa kinuskin myös edellisenä päivänä, jotta se jähmettyy jääkaapissa.

Vatkaa kauravispi vaahdoksi, lisää Kauravälipala Puolukat varovasti käännellen.

Kokoa kakkumaljat: laita maljan pohjalle puolukoita, murenneltua keksiä ja kinuskikastiketta. Lusikoi päälle vaahtoa ja aloita uusi kierros. Voit jättää päällimmäiseksi puolukkakerroksen tai tehdä maljoista juhlavamman pursottamalla päälle puolukkavaahtoa ja vielä kinuskiraidat ja keksimurua päälle.

Vinkki: voit käyttää reseptissä myös kaupan valmiita keksejä, esim. Digestive.

Puolukka-kinuskikakkumaljat ovat helppo ja maistuva, maidoton ja vegaaninen jälkiruoka!

Reseptissä käytetyt tuotteet

Ruoanlaittotuotteet

Aito Kauraruoka

Välipalat

Aito Kauravälipala Puolukka

Ruoanlaittotuotteet

Aito Kauravispi