Raparperipiirakka

Raparperipiirakka maistuu herkullisen mehevältä Aito Kaura Vaniljakastikkeen kanssa!

Ainekset

  • 4 dl / n. 200 g raparperin paloja
  • 0,5 dl sokeria
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 dl Aito Kaurajuomaa
  • 0,5 dl neutraalin makuista öljyä, esim. rypsi
  • Tarjoiluun: Aito Kaura Vaniljakastiketta

Ohjeet

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vuoraa vuoka (noin 28 cm x 18 cm) leivinpaperilla.

Sekoita raparperinpalaset ja 0,5 dl sokeria kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa ensin kuivat aineet: jauho, hiutaleet, sokerit, leivinjauhe ja suola. Sekoita sen jälkeen joukkoon Aito Kaurajuoma ja öljy.

Kaada taikina vuokaan ja asettele päälle sokeroidut raparperinpalat. Paista piirakkaa uunissa 25 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ja tarjoile piirakka Aito Kaura Vaniljakastikkeen kera.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Juomat

Aito Kaurajuoma

Ruoanlaittotuotteet

Aito Kaura Vaniljakastike