Usein kysyttyä

Askarruttaako mieltä? Vilkaise alta usein kysytyt kysymykset. Jos et löydä vastausta kysymykseesi, ole meihin yhteydessä!

Jos kerran sisältö on silkkaa hyvää, mitenkä kuoret?

Aito-tuotteet valmistuvat biokaasun voimalla, ilman että ilmaan tupruteltaisiin turhia päästöjä. Myös pakkaus on ympäristötietoisten mieleen: se kun on ekologista kartonkia.

Sopivatko Aito-tuotteet kaikenikäisille?

Tuotteet soveltuvat yli 1-vuotiaiden ruokavalioon.

Miten Aito-tuotteet soveltuvat vegaaniseen ruokavalioon?

Kaikki Aito-tuotteet on valmistettu maailman paraslaatuisimmasta kaurasta, mitään eläinperäistä lisäämättä. Siksi ne sopivatkin täydellisesti vegaaniseen ruokavalioon.

Voiko keliaakikko käyttää Aito-tuotteita?

Aito Kauraruoka -ruoanvalmistustuotteet, Aito Kaurajuoma, Aito Kaurajuoma Barista ja Aito Kauravispi ovat gluteenittomia, eli ne sopivat hyvin myös keliaakikoille.

Muissa Aito-tuotteissa on erittäin alhainen gluteenipitoisuus, eli alle 100 mg/kg (100 ppm) gluteenia. Tarkista gluteenittomuus aina pakkauksen gluteeniton-merkinnästä.

Maidolla on korvaamattomia terveysvaikutuksia. Miksi vaihtaisin?

Maidossa on kalsiumin lisäksi monia hyviä ravintoaineita, jotka mm. edistävät kalsiumin imeytymistä. Kuinka ollakaan, myös Aito Kaurajuoma sisältää niitä samaisia: sinkkiä, B1-vitamiinia, rautaa, magnesiumia, tyydyttymätöntä rasvaa ja hiilihydraatteja. Siksi niillä on vaivaton korvata – joko kokonaan tai osin – maitotuotteiden käyttö ruokavaliossa.

Onko maitoallergisen turvallista käyttää Aito-tuotteita?

Kaslink Aito -tuotteet ovat aina maidottomia.

Eikö Kaslink tee myös maitotuotteita?

Kaslinkin tuoteperheeseen kuuluu kaurapohjaisten Aito-tuotteiden lisäksi maitobrändi Maire, välipaloja tarjoava Koria, kastikebrändi Nordic Cuisine sekä vesibrändi Vesi.

Missä Aito-tuotteet valmistetaan?

Kaikki tuotteemme valmistetaan tuotantolaitoksellamme Korialla, Kouvolassa.

Miten tuotteiden pakkaukset voi kierrättää?

Aito-tuotteet pakataan ympäristöystävällisiin Tetra Pakin kartonkipakkauksiin. Aito Kaurajuomien pakkaukset, Kauraruoka-pakkaukset sekä 1 litran Kauravälipala-pakkaukset voi kierrättää sellaisenaan kartonginkeräykseen. Korkin voi palauttaa muovi- tai energiajätteen keräysastiaan, tai sen voi jättää kiinni tölkkiin ja kierrättää tölkin mukana kartonkijätteen keräysastiaan. Kierrätysprosessissa kuidusta valmistetaan uusia kartonkipakkauksia, ja pakkausta suojaava ohut muovikerros ja korkki käytetään energiana.

Aito Kauravälipalapikarin kartonkivyöte lajitellaan kartonkikeräykseen ja muovipikari muovijätteisiin. Pikarin kansi kierrätetään metallijätteeseen. Pikaripakkauksen (kantta lukuun ottamatta) voi myös polttaa, sillä se palaa puhtaalla liekillä.